Доган-мото-състезател

>> неделя, 28 септември 2008 г.

През уикенда лидерът на ДПС,пременен в черно-бял анцуг,юркаше мошно ATV "Renegade 800 X"сред планинските чукари.На почетно разстояние го следваха дузината му гардове.Запознати издадоха,че Сокола тренирал за предстоящото през октомври мотопървенство край Троян,на което бил почетен председател на организационния комитет.

(със съкращения)

В."Show" ("Шоу")24-30.IX.2008,страница 4

Read more...

Юксел Кадриев-маниак на вратовръзки

Юксел Кадриев има славата на един от най-суетните новинари в българския ефир.Партньорът на Ани Салич държи изключително много на всеки детайл от облеклото си,но особени претенции проявява към вратовръзката.
Водещият не разрешава на никого да се докосва до мъжкия аксесоар и сам отговаря за връзването на възела.Юки не се успокоява,докато не изглади и последната гънка на вратовръзката си,а понякога суетенето пред огледалото вбесява екипа на новините.Секунди преди ефир столът на Юки стои празен и всички са в трепетно очакване дали новинарят ще успее да заеме мястото си навреме.Кадриев обаче бил точен и успявал хем да доикусури облеклото си,хем да застане до Ани Салич точно преди сигналът на централните новини да стартира.

"Уикенд",20-26 септември 2008,страница 4

Read more...

Ходжата Самие

>> сряда, 24 септември 2008 г.

56-годишната Самие е ветеранката сред дамите в четвъртия сезон на риалитито.

Туркинята представя себе си като ходжа.Навремето бяга в Турция,но се връща.И днес там се чувства чужденка.
Самие е усмихнат,миролюбив човек.Говори за мюсюлманските обичаи като за нещо съвсем естествено.Моли се по 5 пъти на ден.
Според нея "разликата между християните и мюсюлманите е колкото люспа на лук".

В."Show" (Шоу),24-30.IX.2008 г.,страница 10

Read more...

Самие Хюсеинова Джеферова


  • пълно име: Самие Хюсеинова Джеферова
  • възраст: 56 г.
  • професия: безработна, санитарка, касиерка в супермаркет
  • зодия: козирог
  • образование: средно-техникум по сел. стопанство
  • роден град: гр. Русе
  • семейно положение: омъжена с една дъщеря-Невин,с 3 внучета-момчета
  • вредни навици: полезен за общество-вреден за себе си
  • хобита и интереси: Общо-взето по малко проявявам интерес към повечето работи
  • мото: Няма не може-няма не искам в тоя живот. Щом един човек със същия мозък и две ръце се е развил и ти ще можеш да се развиеш при добро желание
bigbrother

Read more...

Юксел Кадриев си затвори парите в буркани

Снимка:интернет

През 1997 г. водещият изгубил 10 000 долара от Първа частна банка.Екранният партньор на Ани Салич бил върло подплашен от световната банкова криза и изтеглил всичките си спестявания от банките.За бившия частен детектив се знае,че по принцип не се доверява на тези финансови институции,защото преди 11 години е изгорял с 10 000 долара,вложени във фалиралата Първа частна банка.Оттогава Юки кътал пачките си под дюшека или в огнеупорни сейфове,разкриват негови колеги.

В."Show" (Шоу),24-30.IX.2008 г.,страница 2

Read more...

Д-р Надер ал-Халил: Обрязах мис Бони и мистър България 2005

>> събота, 20 септември 2008 г.

19 септември 2008, 16:09

Айра МУРАД

Д-р Ал-Халил извършва операции по удължаване на пенис по уникален за България начин Д-р Надер ал-Халил е сириец. В България е от 1981 г. Завършва медицина през 1988 г. в Медицинска академия - София, специализира урология през 1992 г., защитава дисертация през 1999 г. в същата област. Дълги години работи в Александровска болница в Клиниката по урология, след това в болницата “Токуда”.- Идват ли мъже при вас, които са чули, че като се обрежат, ще бъдат по-добри в секса?- Да, някои са чули, че сексът така става по-хубав, по-различен - и идват... Някоя жена, която е била с обрязан мъж, например е разказала на свои приятелки и от приказка на приказка... - Има ли мъже от шоубизнеса, които са се обръщали към вас за тази операция?- Да, един от тях е мистър България за 2005 г. Румен Георгиев, едно изключително красиво момче. Остана доволен и доведе и брат си Той бил провокиран от разказите на свои приятели, че така е по-хигиенично, а и усещането при секс е несравнимо... Преди повече от две години обрязах и известният шоумен и гримьор мис Бони - Борислав Соколов. Той дойде с огромно желание... В неговите среди темата за секса е сред най-коментираните, те споделят всичко помежду си - като едно голямо семейство са... /смее се/. Когато някой от тях е доволен от нещо, го препоръчва на другите...- Предлагал ли си му удължаване на пениса по твоя уникален начин?- Той прояви интерес, но му казах, че не мисля, че има нужда от такава операция... Нормален мъж си е, с нормални размери... Мис Бони е много приятен, интелигентен - интересуваше се от всичко - как се правят различните манипулации, от болестите, предавани по полов път, и т. н.- А коментирали ли сте сексуалната му ориентация?- Това е отделна тема. Всеки човек е свободен да избира сексуалната си ориентация. Тук става дума за неговата физиология... - Д-р Надер, вие извършвате операцията “удължаване на пенис” по уникален за България начин.

С какво той е по-надежден от другите способи?- Засега в България никой не използва този способ. При него не се нарушава анатомичната и функционалната структура на пениса, не се вкарват чужди тела, само се сменят някои позиции и посоки в структурата на самия член - ъгъл, дърпане и т. н. Този способ не е толкова различен от една класическа операция и няма следоперативни усложнения. Такава операция се прави в болница, пациентът се изписва същия ден. 15 дни след удължаването пациентът може да води нормален полов живот без никакви смущения в ерекцията. При другите способи за удължаване този период е по-дълъг. Тази пластична операция постига добри резултати и пенисът се удължава до 4-5 см.Удължаването на пениса по другите начини се постига чрез прерязване на една връзка, която поддържа пениса към т. нар. срамна кост. Тази връзка стабилизира еректиралия пенис и го поддържа насочен нагоре. Така че след класическите операции, казано на разбираем език, можем да имаме еректирал пенис, който виси... Това е неприятна гледка, но е най-малката злина... Да не говорим за следоперативните проблеми, за невъзможността понякога да се постигне максимална ерекция, за това, че могат да бъдат засегнати важни нерви... Това при метода, който аз използвам, е изключено.- Как гледате все пак на удължаването на пениса с помощта на импланти?- Отричам имплантите. Те създават проблеми впоследствие.- Случва ли се пенисът да се удължи с помощта на импланти, но просто да не може да еректира впоследствие?- Чести са такива случаи. - Според вас какъв размер е достатъчен, за да смята един мъж, че е нормален?- Когато е в ерекция - от 10 до18 см, средно 14 см. - Как решихте да се занимавате с операции за удължаване на пенис?- Преди 6 години едно момче дойде при мен и ми каза, че много страда, че пенисът му е малък, а приятелката му е решила да го напусне. Така започнах... Мъжете по принцип са по-срамежливи. Освен това те не се показват в тази област така, както жените... - Имате ли пациенти, които са политици, бизнесмени...- Да, имам, но не желая да ги коментирам. - А може ли преждевременното изпразване да се лекува оперативно?- В предната част на пениса се намира най-чувствителната му част, т. нар. гемче. При неговото отстраняване половият акт се удължава, защото импулсите стигат по-бавно до мозъка. Това е една изключително лека операция.- Така мъжът изпитва ли пълноценно сексуално удоволствие?- Да, абсолютно пълноценно. - Вие извършвате и обрязване със специален уред, който е ваше изобретение... Какви момчета и мъже идват при вас за обрязване?- Всякакви - и млади хора, и по-възрастни. Обрязването се прави или по религиозни причини - от мюсюлманите, по медицински показания или просто по желание. Операцията е лека, прави се с местна, спинална или обща упойка. Моят метод няма нищо общо с първобитните действия на ходжите например. Процедурата трае около 40 минути. При мен водят децата си за обрязване по религиозни причини предимно чужди граждани - араби, турци...Едно интервю на Айра Мурад

blitz

Read more...

Манекенка легна под ножа, за да заприлича на бивша турска премиерка

>> петък, 19 септември 2008 г.

Носът на Чигдем Саваш е бил смален, веждите й повдигнати, а мазнини от корема са били имплантирани в лицето й, за да продължи живота си като двойничка на турската "желязна лейди"
23.07.2008

Турска манекенка си е направила пластична операция, за да заприлича на бившия турски премиер г-жа Тансу Чиллер (1993-1995), съобщи турската частна телевизия НТВ.

Чигдем Саваш се е подложила вчера на 7-часова операция, за да участва в дефиле под мотото "Жените на републиката".

Моделът Чигдем Саваш и "желязната лейди" Тансу Чилер, на която иска да заприлича

Преди да легне на операционната маса моделът лично съобщи за намерението си пред медиите в страната.

Тя каза, че занапред ще продължи живота си като двойничка на турската "желязна лейди".

По време на операцията носът на Чигдем е бил смален, веждите й повдигнати, а мазнини от корема са били имплантирани в лицето й.

С вчерашната операция е бил извършен първият етап от цялостното трансформиране на манекенката.

Процесът по превръщането й в някогашния турски премиер обаче вече е необратим, каза лекарят, извършил операцията.

Тансу Чилер е турски икономист и политик. Завършва известните Робърт колеж и Американския девически колеж в Турция, а по-късно специализира в университета в Кънектикът и в Йейл в САЩ.

Връща се в Турция, където преподава в различни университети, а през 1990 г. влиза в политиката, като се присъединява към Партията на верния път. Две години по-късно я оглавява, а по-късно застава начело на коалиционото правителство в страната. Била е и външен министър. През 2002 г. се оттегля от политиката.

След управлението й е разследвана по обвинения в корупция, но е оправдана. На нея се дължи модернизацията на турската армия и вписването на Кюрдската работническа партия (ПКК) от САЩ и ЕС в списъка с терористични организации.

netinfo

Read more...

Марги Хранова напълни гардероба си с кожи от Турция

Маргарита Хранова е готова да посрещне есенния сезон с обновен гардероб.Звездата на българската естрада се обзаведе с 5 кожени якета,които накупи в изобилие от турския курорт Кушадасъ.
Както "Уикенд" писа,изпълнителката на вечната балада "Устрем" разпусна в южната съседка със съпруга си и семейството на актрисата Искра Радева,които също напазарували от кожения рай.Команията случила на идеално време за почивка.
Внука си Иван Марги зарадва с джиесем.Хлапето тази година е първолак и отдавна молело да си има телефон в джоба.

"Уикенд",20-26 септември 2008 г.,страница 4

Read more...

Алтен доведе щерката на Доган в италианския лицей

В италианския лицей,град София,известен като училището за надарени деца,в превъзходно настроение се появи манекенката Алтен Алиева с щерката на Доган-Демет.

Въпреки че таткото липсваше двете хубавици бяха усмихнати и дори позираха да ги снимат папараците.

Алтен направи впечатление и с чантата си "Версаче".


"Show"/"Шоу"/17-23.IX.2008 г.,брой 38 (467),страница 3

Read more...

Журналистът Кънчо Кожухаров: В момента България изнася повече човешко месо, отколкото говеждо

18 септември 2008, 15:06

София, България
В момента България изнася повече човешко месо, отколкото говеждо. Цената на продуктите, които се извличат от един единствен труп от тъканните продукти, е над 220 хил. долара. В Кърджали се подготвя отвличане на хора с цел разфасоване и продажба на техните органи. Това заяви в интервю за Агенция БЛИЦ Кънчо Кожухаров.
Кънчо Кожухаров е роден през 1950 г. в София. По образование е електроинженер. Има стотици публикации в централните всекидневници. Автор е на романите “Последният лов на Хана” (2003) и “Кан Кубрат: върховната битка” (2006).

През 1998 г. получава две отличия за превод на художествена и научна литература – “Гравитон” и на Съюза на преводачите в България. През 2003 г. взима наградата за “Най-добра фантастична книга”. Печели и конкурс за къс криминален разказ (2004), а през тази година и Национална литературна награда “Тодор Влайков”.

Последната му книга “Кой какъв е в българската корупция” (2007) се чете като криминално разследване с елементи на фантастични разкрития за случилото се у нас след 1990 г. Днес той представи втората част на книгата “Кой какъв е в българската корупция”.


- Господин Кожухаров, кои са източниците, които сте използвали при написването на книгата си “Кой какъв е в българската корупция”?
- Специално за втората книга съм използвал общодостъпни източници. Това са вестници, доклади от заседанията на парламентарните комисии и т.н. В първата книга нещата, които писах, бяха основани на чисто мои журналистически разследвания, които засягаха главно икономическата корупция. Но като се допреш до икономическата корупция, много трудно можеш да не забележиш връзката с политическата корупция. И съвсем естествено започвайки от кражбите в “М – И” до аферите на Р. Г. и неговата клиника във Видин, плюс купищата други разследвания, които направих, стигнах до решението да разследвам далеч по-страшни работи. Едно от особено възмутителните в тази книга неща е организирането на търговия с трупове, така че да печелят определени личности и партии, според мен.

- Споменахте търговия с трупове. Там споменавате ли “О.” или “О.”?
- Това са две различни неща. “О.” е българската тъканна банка, която се оказа обаче, че е дъщерна фирма на “О.”. В официалните изявления на хората от “О. България” се твърди, че двете фирми нямат нищо общо, само че на мен ми попадна една тяхна бланка на английски, на която пише дъщерна компания. После получих за това потвърждение и се свързах с пиара на “О. България” и се оказа, че наистина е така.

- Има ли в новата ви книга нещо фрапиращо?
- Фрапиращото е, че България в момента изнася повече човешко месо, отколкото говеждо. При износа цените по митническите декларации са някъде под 30 стотинки на килограм. Цената на продуктите, които се извличат от един единствен труп от тъканните продукти са над 220 хил. долара. Това е достатъчно фрапиращо. Сега като има трайна тенденция към повишение на износа и това е достатъчен повод човек да се тревожи.

- От 2002 г. има подписан договор от страна на правителството с американската фирма “О.” за износ за определен период от време, какво мислите за него?
- Този договор доколкото знам е направен така, че да се подновява, освен ако няма някакви възражения. Той на практика дава монополни права, въпреки че не е юридически оформено, но точно това се получава. Дори според изказвания на Б. К., повече от половината на печалбите на “О.” идват от труповете, изнесени от България. 17 тона са изнесени за малко повече от две години.

- Направените от вас изследвания се основават изцяло на анализи от пресата, така ли?
- Това специално е извлечено от вестниците, свързал съм се със Светия синод, със самата тъканна банка и т.н.

- Какво общо има Светия синод с тъканната банка?
- Тъканната банка, за да легализира своята дейност споменава, че в нейната етичната комисия има участници от Синода. В резултат на което Светия синод публикува едно опровержение, което ми попадна по електронната поща. Оттук всъщност тръгнаха нещата. Опровержението е било пуснато до всички възможни медии, които секретарят на Светия синод е успял да издири, обаче единственият, който е успял да реагира, изглежда съм бил аз. Никой друг не се заема с този случай, явно нещата им изглеждат прекалено страшни.

- Осъзнавате ли какви интереси нарушавате и опасявате ли се за живота си?
- Не, не се опасявам, въпреки че всички ние имаме съвсем реални шансове да го правим, защото при тази формулировка на закона, съвсем не е трудно да се осъществи сценарият от някои известни филми като в немския филм “Месо”, където става въпрос за отвличане на хора с цел разфасоване и продажба на техните органи. Има такава подготовка в Кърджали. Там има неидентифицирани лаборатории, където са се взимали масово кръвни проби от местното население под предлог, че създават някаква база данни.

- Кога е станало това нещо?
- Имаше някакви съобщения в няколко вестника в началото на лятото.

- Ясно ли е на кого са били представители тези лаборатории?
- Не се разбра на кого са представители, но това което Министерството на здравеопазването беше пуснало като утешение е това, че органите не могат дълго време да се съхраняват и не е нещо страшно. Но истината е, че за 30 секунди една проба се прави и се определя каква е кръвно-груповата съвместимост на даден човек с потенциален реципиент на органи. Шансът в Кърджали да се повтори същото, каквото стана през миналите години в Смолян, когато изчезваха хора е твърде вероятен.

- Значи имате съмнения, че отвличанията в зората на демокрацията на повечето са били с такава цел?
- Не мога да кажа, но е напълно възможно.

- А някакви доказателства за това имате ли?
- По принцип функцията на журналиста не е да вади необорими доказателства и да изправя някого в съда. Това е функция на разследващите органи и на прокуратурата.

- Ще споменете ли някакви имена, кой стои зад всичко това?
- Зад нещата с труповете, търсете хората, които организират канала за пренасяне на трупове.

- След като споменавате, че има канал за изнасяне на трупове, не би ли следвало да значи това, че познавате някого?
- Питайте тъканната банка и “О. България”. Вероятно има и други, но ... е основният износител на структурни тъкани. Те може да имат абсолютно официален и законен бизнес, но нещата, които се правят покрай това нещо създават усещането за криминални случаи.

- Значи, казвате, че има канал, но не сте стигнали конкретно до хората, които стоят зад контрабандата на трупове.
- Аз казвам само, че има такава възможност. Това, което се прави в Кърджали, буди тревога, защото това създава съвсем реални възможности за отвличане на хора, визирам децата и малцинствените групи. Събирането на кръв и лични данни създава възможността да се създаде определена база от данни, в която да се посочат лицата, които биха могли да бъдат потенциални донори. Дали с тях ще бъдат водени преговори или ще бъдат убити, за да се извърши покупко-продажба на органи няма значение. Целта на тази подвижна лаборатория в Кърджали е да събере данни за кръвните групи и за хората, които могат да бъдат потенциални донори.

- Имате ли доказателства за хора от управлението на държавата, които имат отношение с този вид търговия?
- Говорейки за доказателства ще кажа, че това е много тежка дума. Не, аз нямам конкретни доказателства, но имам една ясна логическа схема, която води до определени умозаключения. Те могат да се окажат достатъчна нишка, за да се тръгне в дадена посока и да се търси кой е бил заинтересован от изменението на закона. Защото през 2004 г. беше приет закон за трансплантация на органи, тъкани и клетки, който първоначално постулираше, че е нужно ако човекът, който е починал и приживе не е направил волеизявление, дали да се използват неговите тъкани, органи и клетки за трансплантация или не, то тогава се изисква изричното съгласие на неговите близки за това. Дойде правителството на Сергей Станишев и промени закона така, че сега се смята, че всеки, който не е направил волеизявление, става потенциален донор, ако неговите близки не са направили писмено възражение в разумно кратък срок, който е пет часа максимум, защото след това настъпват необратими процеси. Това означава, че дори и един човек, който има близки роднини, но те са отишли на екскурзия в чужбина и не могат за пет часа да направят писмени възражения, той е плячка на тези лешояди, които организират търговията с органи.
- Кога започнахте да пишете тази книга?
- Около Коледа миналата година. Дойде един коледен имейл от Светия синод, което ме накара се свържа с тях, да се поровя във вестниците, да се свържа и с други хора и да им поискам документите, които са цитирани в книгата. В момента за написаните неща разни хора ме съдят. Има един екземпляр от тях, който за пет изречения иска 100 хил. лева, които обаче не са моя информация. Те са от едно интервю, което съм публикувал и там ясно е посочено кой е взел интервюто и въпросният човек, който ме съди трябва да съди всъщност интервюиращия. Аз вече дадох някаква информация в ДАНС, така че ще надявам да извлекат нещо от целия случай.

Десислава Вангелова /БЛИЦ

Read more...

ПРОКЪЛНАТО ТУРСКО ИМАНЕ ЗАТРИ ТОПАРХЕОЛОГА

>> четвъртък, 18 септември 2008 г.

Септември 2008


Българският Индиана Джоунс д-р Георги Китов
Българският Индиана Джоунс д-р Георги Китов
Посветените в проучванията на Долината на тракийските царе знаят, че Георги Китов се готвеше да взриви една от най-големите археологически сензации по нашите земи.
Какви ли тайни останаха недоизречени?

Хрониката на мистерията започва през есента на миналата година, когато в Казанлък пристига екипът на доц. д-р Явор Шопов, ръководител на Лабораторията по архео-геофизика на Софийския университет. Поводът - прословутата могила Голямата Косматка, и подозренията на професионалистите от казанлъшкия музей “Искра”, че Косматка не си е “казала” всичко и крие още неразгадани тайни. Тогава в действие влиза георадарът на доц. Шопов. Съоръжението е разработено от НАСА за сканиране на лунния грунд. След неколкодневна работа георадарът засича в недрата на Голяма Косматка кръгла камера, двойно по-голяма от вече откритата гробница на Севт Трети. Заключенията на Явор Шопов са, че до западната стена на камерата със Севтовото погребение се намира втора, неразкопана кръгла тракийска сграда с вътрешни колони. Но има и нещо по-различно - помещението този път е локализирано високо в горната част на Голяма Косматка, над тунела, който води до погребението на Севт Трети. Освен това радарът засича и наличието на масивна бронзова статуя и други предмети.
Изненадващо след направените сондажи Китов и хората му внезапно замлъкнаха. От половинчатите им изявления се разбра, че не са намерили нищо. И че ще продължат проучванията напролет. Каква е причината обаче, никой не разбра. Друго обаче носят слуховете в Казанлък. Очевидци, пожелали анонимност, и станали свидетели на засиленото полицейско присъствие по време на последните разкопки на Косматката, споделят, че Китов със сигурност е открил нещо значимо. От уста на уста в Града на розите се носи мълвата, че става дума за огромно количество турско злато във вид на монети. Което не учудва никого. Самите археолози от години спорят била ли е или не е била Голямата Косматка щаб на Вейсел паша през Освободителната война. Дори и да не е, всеки първолак би се сетил, че по онова време турският аскер е копал фортификационни съоръжения из цялата долина.

ХОРАТА НА КИТОВ ИЗПАДНАЛИ В ШОК ОТ САШОВА МОГИЛА, ПЪЛНА ДОГОРЕ С ЖИВИ ЗМИИ

Най-кошмарната находка на екипа е била в Сашовата могила, която се оказала пълна догоре със змии. По стар египетски обичай отровните влечуги са се пускали в храмовете, за да може първият, който тръгне да осквернява гробницата, да падне жертва на нечистите си помисли. Хората на българския Шлиман били изумени от голямото количество пълзящи твари, които живеели закопани в земята. “Такова нещо не съм виждала. Беше страшно да гледаш виещи се камари и да чуеш ужасното им съскане!”, още потреперва от ужас участничка в експедиция ТЕМП. Според нея всички, слезли в Сашова могила, са прокълнати. Самата тя ходила да си прави бяла магия, защото започнали да й се случват извънредно странни неща. Георги Китов криел от екипа си, че съществува опасност. Поверието гласи, че оскверняването на тракийски гроб е престъпление, което се наказва изключително жестоко чак до десето коляно.


УЧЕНИК НА КИТОВ ИЗПАДА В КОМА СЛЕД РАЗКОПАВАНЕ НА ГРОБНИЦА

Драмата на Пенка и Злати Златеви от Нови пазар дошла с пролетта в началото на април 1996 г. Синът им, Павел, който участвал в експедиция на Георги Китов, сякаш бил калесан от боговете да изкупи дълга на археолозите, смущаващи покоя на древните некрополи. Момчето просто настъпило футболна топка и паднало на игрището. Нищо необичайно. Случва се на всяко дете стотици пъти. Само дето Павел чупи кост на черепа си, която скъсва артерия в мозъка му. Въпреки това хлапакът довършва мача, посреща топката с глава, дриблира. Два часа, след като се прибира вкъщи, менгеме почва да стяга главата му. Той повръща. Едва успява да глътне два аспирина и рухва на земята. Така го открива баща му.
Човечецът хуква да дири доктори. Чак 7 часа по-късно е поставена диагнозата. Хематомът притиснал мозъка отдясно и го смачкал. Налага се да му отворят черепа. Рискът бил гигантски, но доктори и родители поемат своята отговорност. Павел преживява операцията, но потъва в кома. Светила на медицината от цяла България го преглеждат. Потвърждават независимо един от друг - безнадежден случай. Но момчето възкръсва благодарение на вярата на баща си. Злати обаче не го удря на молитви, ами прави хранителна диета за десетобойци - близо 3000 калории на ден. Семейството откарва живия труп в Каспичан, където имат къща с двор. Всеки Божи ден, минимум по три часа, родителите правят рехабилитация и физиотерапия. В продължение на 8 години. Не подминават и експериментите. Пробват китайска акупунктура, точков масаж, други хранителни добавки, тибетски техники, езотерични системи за лечение. И Павел излиза от комата. Бившият жив труп вече движи краката си в глезените, мърда ръце, макар и с усилия почва да рецитира свои стихове. Оказва се, че интелектът му е даже увеличен. За да се съвземе окончателно му помагат Вера Кочовска и руският професор Андрей Брюховецки, който му присажда стволови клетки.

ГЕОРГИ СЕ ДОПИТАЛ ДО СВЕТОВНИЯ СЪВЕТ НА ЕКСТРАСЕНСИТЕ ЗА МОГИЛАТА В СТАРОСЕЛ

Приживе покойният траколог сподели, че се е свързал със... Световния съвет на екстрасенсите във връзка с гробницата в Старосел.
"Аз съм дълбоко убеден, че траките са били в някои отношения много по-досетливи, с нюх са усещали къде нещата са благоприятни и къде не. Колкото до енергията в тракийските храмове, има, изглежда, нещо такова, защото много хора, влезли в тях, смутени от тяхната архитектура, стихийно се зареждат. Почти е доказано това за Старосел и от Световен съвет на екстрасенсите, които са провели там свое заседание. За енергията има значение и психическото състояние на човека. Но съм чувал и другата крайност за тракийските храмове - че действали отрицателно...", призна Китов.
Бившият миньор от Бургас Вълчо Димитров: “НЕ КИТОВ, А АЗ ОТКРИХ ДОЛИНАТА НА ЦАРЕТЕ!”
- Стара кожена карта дала нишана за големите открития в Казанлъшко
В 22,30 часа на 6 ноември 2004 г. домашният телефон на Вълчо Димитров от Бургас звънва. Непознат мъж се представя за Георги Китов и заплашително изръмжава: ”Ако не спреш да говориш, ще ти се случи нещо лошо!”
Преди 14 години медиите в страната доста пошумяха около сензационната истина, че един обикновен работник отваря очите на учените за колосалните тайни на Долината на царете. И това е именно миньорът Вълчо Илиев Димитров от Бургас. Той е човекът, който показа на траколога Георги Китов пътя до несметните златни богатства.
Началото на невероятния скандал, до който “ШОУ” се добра, е поставено от една древна кожена карта. От незапомнени времена тя се търкаля в стара ракла в родната къща на Вълчо Димитров в странджанското село Вършило. Неведомите пътища, през които минава, и вековете я съсипват тотално. На места е протрита и нечетлива. На гърба има и непонятно писмо. Любителят-историк не успява сам да разгадае тайните й. Чак в Германия му разчитат само две-три думи. Едната е “Крън”. С още няколко свои приятели потеглят към старозагорското село. Оглеждат района. Запознават се и с крънската крепост. Там попадат на парчета от тракийската, римската и византийска керамика. Анализират и заключават, че местността, в която се намират изключително ценните за нашата история и култура обекти, е разположена между селата Крън и Хаджидимитрово. Там са извисили ръст шест големи могили. Седмата е по-малка.
През месец юли 1991 г. Вълчо Димитров представя в БАН писмо, в което уточнява, че там има изключително ценни обекти от ІV – ІІІ век пр. н. е.

Изкарват го луд.

До месец октомври 1991 г. напразно чака отговор. На 21-ви бургазлията пише писмо до директорката на Исторически музей “Искра” в Казанлък Ст. Дончева, с което я информира за значимостта на обектите и предлага да финансира сондажното проучване. Дончева обявява своето съгласие да проведат сондажите.
Не след дълго заклетият откривател от морския град най-после стиска в ръцете си заветния документ - открит лист за разкопки, подписан от директора на БАН проф. Велизар Велков. С ръководителката на сондажните проучвания - Богдана Николова, веднага започват работа. Разкопават в дерето между могилите. Стигат до определени разкрития. Показва се зид. Но зимата настъпва. Георги Китов все още не се е появил на хоризонта.
През това време в научните среди все по-често е в обращение слухът за безценната информация на любителя-историк от Бургас. Съвсем в реда на нещата е тя да достигне и до ушите на Георги Китов, който е шеф на секцията по тракийска археология в Археологическия институт с музей при БАН –София ТЕМП. На 14 юни 1992 г. Георги Китов се обръща с писмо до Вълчо Димитров и иска повече сведения за историята около тракийските могили в Казанлъшко. Изразява и задоволството си, че бургазлията има готовност да финансира проучвателната работа. И го уведомява, че ще включи исканите от Димитров разкопки в програмата за работата си през настъпващото лято. Между двамата се провеждат и няколко телефонни разговора, а през юни за пръв път се срещат очи в очи пред Историческия музей в Казанлък. Разговарят. Пред кмета на град Шипка подписват договор между ЕФ “Среща” с президент Вълчо Илиев Димитров и секцията по тракийска археология ТЕМП, представяна от ръководителя й Георги Китов. Градоначалникът на град Шипка подпечатва договора с печата на кметството. Основната клауза във въпросния договор уточнява, че на Вълчо Димитров и няколкото негови сподвижници трябва да се признае правото на откриватели на посочените обекти. Освен това трябва и да им се признаят правата по Закона на собствеността, член 91, който визира, че откривателят трябва да получи от държавата 25 на сто от стойността на откритието. Георги Китов получава на ръка първите хиляда лева от Вълчо Димитров за проучванията. Съвместната им работата по разкопките започва през юли 1992 г. Но проблемите и скандалите не закъсняват...
Ето какво сподели самият Димитров пред народното издание:

“Китов работи с фадроми. Те смилат всичко, до което достигнат.

Дори и погребението на жената със златните бижута, което представляваше интерес за шефа на ТЕМП, разкопавахме с багер. Пръстта се изсипа върху женските кости. После като къртици се ровихме да търсим накитите. Никой не си направи труда да измерва с метър параметрите. Когато копаехме с багера и “челюстта” му захапа и пречупи керамичния саркофаг на римския войник, аз се изправих пред земекопната машина и настоях да спре. Хвърлих буца пръст в кофата й и в яда си извиках на багериста: “Аз плащам, значи аз командвам да спираш работата!” И настоях да намерят Китов да дойде. Когато той се появи, ми заяви, че намереното е от римската епоха и не го интересува, защото е траколог. “Как да не те интересува, като това е археологията, това е науката?”, попитах Китов. Тогава той ме обвини, че съм обтегнал отношенията му с неговите сътрудници. И ми нареди: “Вече не играеш в играта. Заминавай си!” По времето на съвместната ни работа с Китов аз платих за измерванията с геофизичната апаратура, както и за багерите. Освен това 20 дни броих пари за спането, храната и другите разходи на екипа.
Информирах прокуратурата и съда в Казанлък за унищожаването на историята ни, но те не реагираха.

ЗЛАТНАТА МАСКА НА КИТОВ ПРОДАДЕНА НЕЛЕГАЛНО?
- Експертите направили “невинна” грешка за над 1 млн. лв., твърди приятелят на траколога Иван Беязов

Златната маска, която българският Индиана Джоунс д-р Георги Китов откри през 2004 г., била продадена в чужбина, а у нас е върнато малоценно копие, твърди един от най-близките приятели на археолога скулпторът Иван Беязов.
Както е известно, на 19 август 2004 г. екипът на д-р Китов успява пръв да влезе в гробницата на цар Терес и да открие преди иманярите невероятното съкровище. Уникалната златна маска, която тежи 690 г и е от 23-каратово злато на 3000 години, без знанието на откривателя й бива изнесена в чужбина, оценена и продадена на търг, а тук е върнато нейно аматьорско копие. С помощта на вече бившия шеф на Националния археологически музей Васил Николов обаче разследването по случая било блокирано, твърди Беязов. Според него прокуратурата била проверила и заместничката на Николов - доц. Дочка Аладжова, която се оказала и негова роднина.

След изнасянето на златната маска в чужбина на 17 ноември 2006 г. 52-годишният Никола Й. и синът му Иво са арестувани за трафик на антични предмети. Те са превозвали в камиона си опаковани в хартии уникални антики от световно значение, скрити умело под седалките.

Тези ценности са изровени заедно със златната маска на Терес.

Три дни по-късно задържаните са пуснати под гаранция от общо 6000 лева - сума, два пъти по-висока от стойността, на която са оценени пренасяните от тях 5040 антични предмета. Доц. Дочка Аладжова, която по това време е зам.-директор на Националния исторически институт, оценява задържаната "стока" от над 5000 предмета на скромните 2751 лв. Следва обаче втора експертиза от музея, която установява, че само 3 от определените от Аладжова като фалшификати римски солници са уникални и ако се появят по световните аукциони, цената им може да удари няколко милиона евро. Аладжова е арестувана и до момента тече разследване, като стана ясно, че за някои от колегите й са изтекли сигнали, че от месеци работят в комбина с подземния свят. Думите на прокурора по делото Владислав Влашков обаче звучаха така: "Оказва се, че експертите са направили невинна грешка за около най-малко милион лева. Този гаф е направен умишлено", беше финалната реплика на прокурора. Фрапиращото е, че след смяната на директора на музея проф. Васил Николов с него логично си тръгва и по-голямата част от екипа му, ала прокуратурата назначава още една експертиза.

Според нея общата минимална стойност на заловените антики е 1 144 000 лв.

На самата златна маска е трудно да се сложи цена предвид историческата й стойност. Единствено пред “ШОУ” скулпторът Иван Беязов разкри аргументите за своите нападки.
“Аз бях с Китов, когато той откри маската. Всъщност той изпревари търговците за малко, защото те се бяха наточили дълго преди това да открият нещо подобно и веднага да го продадат в чужбина. Лошото е, че златната маска беше изнесена и продадена в чужбина без знанието на д-р Китов. Там как са я оценявали, какво е било, никой не се наема да каже... Факт беше, че тук бе върната някаква маска. И понеже ги нямаше документите, протоколите, графиките, електронните измервания, доказващи черно на бяло кое е оригиналът, и кое - копието, можем само да гадаем какво сега съхраняваме на българска земя. Само за окото й, което се нуждаеше от реставрация, е заплатено 60 000 евро или 120 000 лв. Даже тогава с Китов си говорихме, че ако трябва, ще отидем и при президента, да говорим с него и да видим какво ще се прави по въпроса. А тази маска е великолепно нещо за кражба от голям род... Това си е афера не за милиони, а за милиарди. Няма как, не бихме могли да намерим оригинала, при положение че липсват неговите данни, документите, които го идентифицират като такъв. Засега явно ще се правят копия на тази, която е изнесена, но истината е, че могат да фалшифицират всичко освен изследванията. Пък и това, което имаме в музея, съвсем не е онова, което открихме - изразът на лицето, окото са променени и това си личи.

Inform

Read more...

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP